Wie is wie?

De verschillende leden van DeJaVu hebben hun sporen in de muziek ruimschoots verdiend en kunnen putten uit een enorme muzikale ervaring, in zeer uiteenlopende stijlen. De voorliefde voor jazzmuziek is wat hen bij elkaar brengt.

 

Jasper Gloerich, trompetJasper Gloerich - Flugelhorn / Trompet

is grootgebracht met jazzmuziek. Vanaf zijn tienerjaren is hij al actief in verschillende jazz- en bigbands. Als jonge trompettist was hij wereldberoemd in Enkhuizen; het Noord-Hollandse Mekka van de oude stijl jazz. Hierdoor heeft Jasper veel gevoel voor New Orleans gekregen met een smaakvol gebruik van dempers en een natuurlijke swing. Woonde als tiener boven een jazzcafé in Hoorn waar wekelijks sessies werden gehouden leerde hij ook andere Jazz stijlen spelen. Jasper heeft altijd veel popmuziek gespeeld wat maakt dat hij een ongecompliceerdheid heeft en daardoor aantrekkelijk is bij een groot publiek. Hij studeerde aan het Hilversums conservatorium en het Conservatorium van Amsterdam. Als professioneel trompettist is Jasper Gloerich vertrouwd met alle stijlen jazz, blues, pop en bigband. Hij is regelmatig actief als freelancer bij ‘The world famous Glenn Miller Orchestra’ en is o.a. vaste trompettist bij: Holland Bigband, Big Parade, Jam Square, CME lounge. Als Bandleider actief met: DeJaVu (Jazz Lounge Group), Drum ‘n’ Brass, Taratata, Jasper Gloerich trio.

 

Marnix van Bruggen, pianoMarnix van Bruggen - Piano / Fender Rhodes

begon met orgel- en pianospelen op 13-jarige leeftijd. Na zijn verhuizing naar Den Haag in 1990 raakte hij snel betrokken bij diverse pop- en jazz-bands in de regio waarna hij jazz-piano heeft gestudeerd bij o.a. Tilmar Junius, Frank Stagnitta en Marc van Roon. Met het trio Jazzcapade heeft Marnix lange tijd op wisselende locaties wekelijks de jazz-sessies geleid. Als free lancer heeft hij met de meest uiteenlopende pop- en coverbands door Nederland en Belgie opgetreden, zoals bijvoorbeeld Jamsquare en Fresh Cream. Verder is Marnix aktief bij studio-opnames en heeft in samenwerking met o.a. Avanz AV Media te Rotterdam de reclame-muziek en -leaders alsmede de muziek voor websites gecomponeerd voor een groot aantal opdrachtgevers, waaronder Nokia en Philips Nederland. Jaarlijks is hij verantwoordelijk voor de muzikale compositie bij de openings-choreografie op het Slide Jazzdance Festival in Heerlen.

 

Pieter Althuis, contrabasPieter Althuis - Contrabas

Pieter wist al vroeg wat hij wilde: de bas spelen!
Toen hij 15 was zocht hij op zijn gehoor allerlei liedjes uit en zat al snel in verschillende bandjes. Met "French Kiss", een commerciële top-40 band heeft hij veel praktijkervaring opgedaan. Op het Zwolse conservatorium kreeg hij les van Wim Essed (contrabas) en Henk de Ligt (basgitaar). In die periode kreeg hij de smaak van jazz te pakken, en inmiddels voelt hij zich helemaal thuis in de jazz lounge.
In 1998 heeft hij zijn studie afgesloten met een knallend eindexamen. Pieter is het fundament van de groep en speelt moeiteloos de meest complexe grooves. Zijn sound en feel op de acoustische bas vormt de muzikale basis van de groep.

 

Zosja El RhaziZosja El Rhazi - Vocals

Met een zangeres als moeder was Zosja al van kleins af aan muziek aan het maken. Naast een conservatorium opleiding (Amsterdam) heeft Zosja jarenlange ervaring met live bands, a capella zang, klassiek repertoire en ook in het coachen van zangers. Ze heeft o.a. gestudeerd bij Lydia van Dam, Hein Meens, Annett Andriessen en Greetje Kauffeld. In 2003 deed ze auditie bij Idols en drong door tot de finalerondes. Ze gaf vier spetterende shows in Ahoy met de andere Idols-finalisten. Henk Jan Smits en Eric van Tijn benaderden haar voor een eerste single. ‘I’m Sorry’ werd de titelsong van de romantische filmkomedie ‘Phileine zegt sorry’. Zosja is thuis in diverse muziekstijlen en speelt in verschillende formaties: jazz lounge group DeJaVu; acoustic jazz-duo met piano of gitaar; haar eigen jazz kwartet ZZAZZ en met allround coverbands. Haar repertoire reikt van jazz standards tot klassieke aria’s tot de lekkerste popsongs. Zosja is een entertainer in hart en nieren en met haar grote stembereik en warme sound weet ze iedere song tot iets heel speciaals te maken.